Probleem wordt allochtoon

Ik vind het nu al een goed plan van de PVV: laten we de definitie van ‘allochtoon’ oprekken, zodat de problemen zichtbaar worden…Kijk, dat is nog eens goed doordacht. We rekken de definitie van iets op en dan komt er vanzelf tevoorschijn wat wij willen zien. In dit geval de problemen met allochtonen. Als je maar lang genoeg de definitie van allochtoon oprekt, dan vallen vanzelf alle problemen er onder, hebben we een schuldige, kunnen we die aanwijzen en deporteren en dan zijn we van het probleem af!

Moeten we natuurlijk ook even de definitie van ‘probleem’ oprekken, want anders hebben we niet met alle tweede-, derde- en vierde-generatie-allochtonen een probleem. En dan hebben we geen reden om ze te deporteren, in elkaar te rammen, te vergassen, te folteren, weet ik veel wat ze allemaal willen met de probleemallochtoon…

Dat is natuurlijk een fout woord ‘probleemallochtoon’, want dat suggereert dat er ook een niet-probleemallochtoon is. Dat kunnen we niet hebben, we maken er gewoon allochtoon van en door de definitie aan te passen heeft elk probleem een allochtoon die de schuld draagt. Elke allochtoon heeft dan natuurlijk een probleem met ons en zo is het heen en weer duidelijk dat allochtoon gewoon gelijk staat aan probleem.¬†Mooi, dat is klare taal. Overal waar we een probleem zien, is er een allochtoon. Betalingsproblemen worden betalingsallochtonen. Parkeerproblemen worden parkeerallochtonen. Problemen op het spoor worden allochtonen op het spoor.

Hetzelfde gaat natuurlijk op voor overlast. Het zijn allochtonen die overlast veroorzaken, dus dan verruimen we de definitie van allochtoon zo, dat overlast er ook onder valt. Dan krijgen we prachtige nieuwe termen, die meteen de oplossing in hun naam dragen. Denk aan geluidsallochtoon, waterallochtoon, hondenpoepallochtoon, ja zelfs stralingsallochtoon. En daar stoppen we niet, want we hebben dan natuurlijk ook allochtoon van straatterroristjes, of wacht, dat zijn ook allochtonen, dus we hebben allochtoon van allochtonen.

Zo gaan we nog verder. We plakken er een etiket op, op die allochtonen, we verruimen de definitie gewoon zo breed dat alles wat ons niet zint gewoon onder de noemer allochtoon valt. Straks hebben we geen last, sorry, allochtoon meer van het weer, maar is het buiten in een kortere zin ‘gewoon allochtoon buiten’. We gaan verder, want we zijn er nog niet. Wat we verder nog moeten? Groot pro… allochtoon!

Zo komen we er wel, met onze ras-Hollandse g-klank veranderen we gewoon de helft van onze woorden in allochtoon. We allochtonen dan allochtonen als “Heb jij de allochtoon al in de allochtoon gedaan, want we krijgen zo allochtonen op allochtoon en anders allochtonen we niet!”. Ik zal u de vervoeging alvast geven: ik allochtoon, jij allochtoont, hij allochtoont, wij allochtonen, jullie allochtonen, zij allochtonen, ik heb geallochtoond… Met een d inderdaad…

Dan valt alles onder de definitie van allochtoon en kunnen wij weer rustig verder slapen, in onze allochtonenhuisjes, waar ons klein, blauw volkje met de witte puntmutsen zo vrij en blij leeft.

.

PS: kunnen we de definitie van fascist ook niet even oprekken, zodat dit soort wartaal er ook onder valt? Ga toch weg met je populistische semantiek…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: