Tijd voor een volksopstand!

We zitten midden in een economische crisis, ons vaderland heeft het zwaar te verduren en we voelen het allemaal in de portemonnee. Het ligt niet eens aan ons, maar wij hebben met onze koene handelsgeest te maken met de gevolgen van problemen elders in de wereld. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Zuid-Europa…

Door de beurskrach van vorig jaar heeft ook ons land te maken met forse bezuinigingen die we allemaal voelen. Voedsel wordt duurder, de export daalt en dus wordt ook het leven hier duurder. De armoede stijgt en de werkloosheid is ook niet wat we willen.

Ja, de gewone man wordt weer geraakt. Massa-ontslagen bij de overheid, bedrijven die slecht draaien, waardoor de mensen daar ook op straat gezet worden en zo pikken we allemaal de ellende mee. Dan moeten wij Nederlanders onze boontjes doppen, alleen zijn er minder boontjes om te doppen.

De maatschappij verhardt. Er is een politieke partij gevormd, die dit onbehagen weet te bespelen. Alhoewel een partij niet echt de juiste naam is. Er is een stichting, met één leider. Die weet wel wat de problemen zijn en die ook wel de oplossingen weet. Zijn grootste aanklacht tegen de overheid is de onmacht van de regering en het parlement om daadkrachtig op te treden tegen verderfelijke elementen in onze maatschappij.

Dat zal zijn partij wel even veranderen, een daadkrachtigere overheid, een sterker sociaal-economisch beleid dat de hardwerkende Nederlander vooral ten goede komt. Verder zijn er om ons heen ook veranderingen. In Europese landen, zoals Italië, gaat het slecht, ondanks dat daar een halve dictator zit.

We hebben het maar slecht in Nederland en dat ligt echt niet aan ons, zo denkt de goegemeente. Er is een zondebok en die wordt in de media steeds vaker zwart gemaakt. Berichten over laffe overvallen, ander kwaad. En allemaal gepleegd door van oorsprong niet-Nederlanders. Dààr moet de overheid eens tegen optreden. Het is tijd voor buurtwachten, keurkorpsen, wijk- en veldwachters, om de bevolking in de toom te houden.

Het hardwerkende Nederlandse volk zal in opstand gaan komen als dit nog langer zo door gaat. Geen revolte, maar ze zullen de macht weer terugpakken uit Den Haag! De regenten hebben lang genoeg met hun zachtzinnige sociaal-liberaal verzoenen de maatschappij naar hun God geholpen.

Ik denk dat het een woelig jaar wordt, dat 1932…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: