Aangelijnd (1)

De zwarte labrador stond te popelen om even naar buiten te gaan in de gang. Naar buiten wilde het beest, vrij rondrennen, zoals hij al zo vaak had gedaan. Heerlijk vond hij dat. Alleen dit was weer zo een keer dat hij even aangelijnd moest. Voor het verkeer. Voor de andere honden, voor de buitenwereld.

Zodra de deur open was, snelde hij zich langs de benen van zijn baasje. Snel, snel, snel! Naar buiten, naar de vrijheid. Weg uit het huis. Niet dat hij het slecht had in huis, echt niet. De bank lag lekker, het was er behaaglijk en ondanks alles was het een oase van rust. aar hij verlangde ook zo af en toe naar de drukte, naar zich helemaal het schompes rennen.

Gewoon, rennen, rollen, zwemmen, ontlasten, maar vooral rennen. Zonder echt doel, hij wist toch wel dat hij in de buurt moest blijven. Ondanks die beperking was het heerlijk, de geuren in zijn neus, de wind door zijn haren, man, wat kon hij hiervan genieten. Normaal dan, nu was hij weer eens aangelijnd.

Vooruit, vooruit, vooruit, dat wilde hij. Heftig rukkend aan de lijn trok hij zijn baasje bijna omver. Zijn halsband knelde tegen zijn strottenhoofd door het rukken en met haast piepende adem bleef hij doorgaan. Trekken aan de lijn. Verder willen, sneller. Naar de vrijheid, volop genieten!

Als hij aan de lijn liep, was hij zo gefocust op die vrijheid, dat hij niet luisterde naar wat hem verteld werd. Wat nou? Je hebt me toch al aan de lijn? Wat wil je nou nog meer? Hij zei het niet letterlijk tegen zijn baasje, maar je kon het hem horen denken. Als hij los was, dan wel. Hoe erg hij ook uit zijn dak ging, hij luisterde wel naar wat hem werd gezegd.

Eindelijk waren ze aangekomen op een plek met meer ruimte, hij mocht los! Eerst zitten om de lijn los te maken, goed, hij speelde het spelletje braaf mee om te krijgen wat hij wilde. Jawel, hij was los. Met een rotgang zette hij de spurt er in. Rennen, doelloos, maar rennen, vrijheid! Even genieten van zijn hond zijn!

.

Dit is deel 1 van een tweeluik. Deel 2 is hier te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: