Onderteken mijn petitie!

De petitie is nieuw leven ingeblazen door de site Petities.nl, althans, zo lijkt het. Iedere Jan Lul kan een petitie aanmaken en dat vervolgens door collega-janlullen laten ondertekenen. De Henken en Ingrids die dit soort gekkigheid ondertekenen hebben vast het idee dat het iets uithaalt. Via twitter en aanverwanten wordt opgeroepen om te ondertekenen en verdomd, mensen doen het ook nog

Ik ben voor u eens op die site wezen kijken waar al die petities staan. U moest het zelf ook maar eens gaan doen, want het is zeer lachwekkend.

Zo zijn er wel 84 mensen die de Brussel-Maastricht Express willen behouden. Ik ben daar voor! Dan hoeven Limburgers niet meer met de trein over Roosendaal met het risico dat ze vergeten uit te stappen en in de Randstad uitkomen. Nee hoor, bij de kiem aanpakken en ze meteen vanuit Brussel naar het oosten sturen! Goed plan!

Wel 12.243 mensen vinden dat Sahar in Nederland moet blijven. Dat vind ik ook! Ruim tachtig mensen vonden dat ook de laatste twee maanden en ondertekenden de petitie. Beetje jammer dat er twee maanden geleden al gehoor aan de oproep is gegeven, maar we ondertekenen hem toch! Dan hebben we een mening! Niet dat we snappen waarom, maar toch!

En Marianne Elbers vindt dat er geen steigers mogen komen op het Amsterdamse Steigereiland, goed, in haar eentje, dat wel, maar ze vindt tenminste wat! Op een steigereiland horen ook helemaal geen steigers, dat vind ik ook! Goed, dat ze dat al tien jaar voor het eiland werd gemaakt had kunnen weten en dat de naam het misschien een beetje weg gaf, heeft zij gelijk! Welke idioot gaat er nou steigers op een steigereiland bouwen?

Owja, wist u dat er 46 mensen tegen eigenrichting van pedofielen zijn? Waaronder ook niet-praktiserende pedofielen? Als je niet praktiseert, vraag ik mij af waarom je er dan met naam en toenaam bij zet dat je pedofiel bent, maar goed.Niet getreurd als je geen praktiserend pedofiel bent, of juist wel. Er zijn er meer.

Het strooibeleid van de gemeente Appingendam bijvoorbeeld, schandalig gewoon! Nee, dan de waterstand in Vleuten. Oplossingen willen we! Van de verantwoordelijken! Ik ben benieuwd of ze al hebben uitgezocht bij wie ze de petitie gaan indienen trouwens. En dat linken naar bronnen op internet door journalisten en anderen, dat moet ook vaker gebeuren, zo vinden 38 mensen. Ow, wacht… klik!

Maar iets serieuzer… Zuigelingen hebben recht op een babyluikje (423 ondertekenaars), cavia’s hebben ook recht op vergoeding van euthanasiekosten door het rijk (364). Ook is het natuurlijk een ramp om in de kou te moeten voetballen, dus moet de winterstoplanger (701) en welke gek heeft ooit besloten dat Alde Feanen niet bij Earnewâld zou horen? Teruggeven aan ons, vinden de huisje-eigenaren! (1.410)

Kortom, verzin het en je hebt wel een petitie. Niet alleen heeft Petities.nl de petitie weer teruggebracht bij de burger, ook heeft zij werkelijk alle kracht die er ooit van een petitie uitging er van afgenomen. Als elke Jan Lul er eentje kan aanmaken voor de losse stoeptegel voor zijn deur, dan heeft het geen waarde meer. Zeker niet als Henk en Ingrid die ook anoniem kunnen ondertekenen, of met de naam van de buurvrouw.

Ik stel voor dat iemand even een petitie aanmaakt met als titel; “Stop de internetpetitie!” Gewoon, omdat het kan, omdat het ons democratisch recht is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: