Tegen het verkeerde been

Kan je je voorstellen, hoe pijn het doet als je een trap tegen je schenen krijgt? Goed, je kan het je voorstellen. Je hebt je eigen benen in gedachten genomen. Wie trapte jou tegen jouw schenen? Wie was dat en waarom deed diegene dat? Hoe snel was de pijn uit jouw benen? En hoe snel was je pijn van de de trap vergeten?

Ha! Ik denk dat je de pijn snel wijt was, zowel in je benen, als in je hoofd. De laatste keer dat jij eens flink tegen je schenen bent getrapt zal lang geleden zijn. Was het op school? Was je aan het voetballen? Zeker niet iemand waar je veel mee had zeker? Ik denk van niet.

Goed, we gaan een spelletje spelen. Nu gaan we niet uit van jouw stevige benen, die wel tegen een stootje kunnen. Nu gaan we uit van de benen van iemand anders. Het zijn kleine, dunne beentjes. Dun, figuurlijk uitgemergeld, jij kan je beter bedenken dan ik waarom. Verzin het maar waarom, maar zwakke beentjes. Goed, dat zijn voor de verandering nou eens jouw beentjes.

Nu staat er geen klein jochie voor je, maar iemand met grote voeten en stevige benen. Owja, het is iemand die je door dik en dun steunt en voor wie je door het vuur gaat, iemand die dicht bij je staat. Die geeft jouw een keiharde trap tegen je schenen. Jouw fragiele beentjes. Hoe voelt dat? Hoeveel pijn doet dat? En in je benen, hoeveel pijn doet het daar?

Goed, nog een keer. Denk nu eens aan lange benen, de benen van een antilope. Heb je dat beeld voor je? Ook nu weer heb je weinig rust, je staat labiel op die lange benen, want je hoofd is zwaar. Dezelfde staat voor je, je weet wel, die waar je voor door het vuur gaat omdat het in wezen gewoon een mooi mens is. Een mooi mens, die als een bokkend paard trapt, tegen schenen.

Nu krijg je ook weer trappen tegen je schenen. Hoe voelt het nu? Heb je pijn? Ja toch? In je benen ook, echt waar! Je zou willen terugtrappen, bende keren. Maar met de korte en de lange benen tegen de zware benen aantrappen van degene die jouw trapt? Probeer het je maar eens in te denken, dat doet pijn. Bij jou, aan je voeten. Die benen waar je de trap van kreeg, zijn gewoon te stevig om met de fragiele lange of korte benen tegenaan te trappen.

Doe het nou maar gewoon niet, tegen dat soort schenen aantrappen. Ja, ik weet dat het soms moet, dat is de pikorde. En als het dan moet, zoek dan eens andere benen uit. Ik heb er twee voor je, net zo stevig als de jouwe. Durf je dat? Durf je daar ook tegenaan te trappen? Ik denk van wel. Maar weet je, dat kan ook pijn doen aan jouw voeten, want dit zijn wel stevige benen waar je dan tegenaan trapt. Keiharde schenen.

Stevig genoeg ook om een trap terug te geven, dat doet ook pijn aan deze voeten, maar het is ook nodig om pijn te voelen als je pijn uitdeelt. En deze benen blijven wel staan als je er tegenaan trapt, in tegenstelling tot die andere. Die schoffel je namelijk onderuit. Met gemak, daarvoor zijn ze te zwak in vergelijking met jouw benen.

Dus kom maar op, dan trap je tegen mijn schenen. Ik zal je terugtrappen en samen zullen we dan verder lopen, voorwaarts, misschien een beetje mank, maar samen lopen is prettiger dan alleen. Die andere benen kunnen dan langer meelopen met ons. Dat wil jij toch ook?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: