Angst

Stel je voor: je hebt een bevolking en die is nergens bang voor. Stel je voor: we leven in een wereld en we kennen geen dreiging.

De Amerikaanse overheid zegt dat het geloofwaardige, maar nog onbevestigde informatie heeft dat er terreuraanslagen worden voorbereid rondom de herdenkingen van de aanslagen op 11 september 2001. De overheid roept burgers op waakzaam te blijven.

Dit is het begin van een artikel vanochtend op de site van de Volkskrant en blijkbaar heeft de overheid goede reden om angst en paniek te zaaien. Wat zullen de mensen die tòch naar de herdenking gaan helden zijn! Zij trotseren die bedreiging dus wel mooi effe!

Het persbureau AP heeft een bron binnen overheid die heeft laten weten dat de terreurdreiging op woensdag binnenkwam, onderzocht is, aan de president gemeld is en serieus wordt genomen omdat de infromatie detaillistisch is. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid laat in een reactie weten dat de terreurdreiging geloofwaardig is, maar nog onbevestigd.

Dus… AP heeft een bron binnen de overheid, laten we er even vanuit gaan dat die bewust lekt, want op het lekken van dit soort info staat doorgaans een hoge straf in de VS. Kijk maar wat ze Julian ‘Wikileaks’ Assange allemaal ten laste leggen en hoeveel moeite ze doen om die te pakken te krijgen.

De informatie is aan de president gemeld, dan moet het wel serieus zijn. Het is immers onderzocht. Het is immers detaillistisch. Ik snap dat ze die informatie niet delen, maar waarom dan delen dat ze die informatie hebben? Owja, de NSA laat weten dat de informatie onderzocht is, geloofwaardig is en onderzocht is.

Het is alleen onbevestigd.

Het zou volgens de onbevestigde berichten die de inlichtingendiensten ontvingen, gaan om aanslagen op New York of Washington DC, mogelijk door middel van een bom in een auto of vrachtwagen. Burgemeester van New York Michael Bloomberg onderschrijft dat de onderzochte terreurdreiging geloofwaardig is, maar niet ondersteund is met bewijs. 

Kijk, dat zijn al wat meer details, de informatie is onbevestigd, wel onderzocht, maar ze hebben dus niks kunnen vinden. Maar het is serieus. Maar onbevestigd, want er is geen bewijs. Maar we moeten wel bang zijn, want er zijn geruchten, roddels, vage verhalen met een hoop details.

Prins Willem-Alexander is op donderdagavond 14 juli vreemd gegaan met een hofdame. Deze Ingrid van 37 jaar en drie maanden heeft de kroonprins ontvangen in haar woning aan de Mathenessedijk 23 in Rotterdam om 18.43. De kroonprins verliet het pand pas om half elf. Zijn stropdas zat bij het verlaten van het pand veel losser dan normaal.

Zeer gedetailleerd, onbevestigd en niet iets om bang van te worden, maar natuurlijk wel om het koningshuis te wantrouwen. Maar onbevestigd en zeer gedetailleerd. Ik vind nu al dat het waar is! Sorry Hoogheid, maar zo werkt het nou eenmaal. Zullen we het koningshuid nu maar massaal gaan wantrouwen?

Angst, we kunnen haast niet meer zonder. Ik vraag mij af hoe we ooit de jaren negentig hebben kunnen overleven zonder angst. Geen joden, geen Russen en nog geen moslims om bang voor te zijn. Waar waren we in de jaren negentig bang voor eigenlijk? Shit… en het was zo een rottijd, het ging overal goed en er werden veel goede dingen gedaan. En dat zonder angst.

Gelukkig hebben we nu de moslims, tenminste iets om bang voor te zijn. De eerste moslim die ik vandaag tegenkom ga ik gewoon daarom bedanken en omhelzen. Kan ik meteen even controleren of hij geen bomgordel om heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: