Kinderhelden: Beertje Colargol

Beertje Colargol, wat is daar eigenlijk van gekomen? We weten van hem natuurlijk allemaal dat hij ooit heeft mee willen doen aan The Voice of Holland, maar dat hij van zijn ouders niet mocht. Ja, dan wordt zo een beertje opstandig, de puber. Daarnaast was hij wel geschikt, want hij zong vals als een nachtegaal met een stempoliep. Of een fluitje, maar zelfs dat kan zijn ouders niet bekoren.

Afijn, zoals alle opstandige pubers in zijn tijd, gaat hij bij het circus, maar dat vindt hij dan ook weer niks en wil weg. Het blijkt een katholiek circus te zijn, want de baas wil hem niet laten gaan. Toch vlucht hij en gaat domme dingen doen, zoals de zee in terwijl hij niet kan zwemmen, de eikel. Dan komt hij op een schip en moet daar hard werken onderweg naar de Noordpool.

Op de Noordpool ontmoet hij een pinguïn en een meisjesbeer, nou ja, de rest is geschiedenis en zo zijn de ijsberen dus ontstaan. Het verwende nest is nog steeds niet tevreden en hij wil tussen de sterren leven. Zo meldt hij zich weer aan bij The Voice of Holland, maar daar mag hij niet meedoen. Dan denkt hij dat hij maar letterlijk tussen de sterren wil leven en vertrekt naar de maan.

Volgens Wubbo gaat het goed met hem…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: