Van de leeuwin, de kater en de antilope (2)

Was het nu negen maanden terug? Die avond dat de leeuwin, de antilope en de kater elkaar voor het eerst zagen. Dat ze samen op een bank belandden en de avond en de nacht vulden met ware woorden. Het werd de zomer der dieren en samen trokken ze zo de zomer door, op weg naar iets waarvan ze niet wisten waar het zou liden.

Er werden nog meer avonden en nachten gevuld met de inhoud van de drie koppen. Dan weer de leeuwin en de kater, dan weer de antilope en de leeuwin en dan weer de antilope en de kater. o gingen ze de zomer door en de herfst kwam er aan. Een late herfst werd het en zoals alle dieren leefden zij naar het jaargetijde.

De herfst kwam en ging, de winter kwam en ze kwamen in donkere dagen terecht, elk in hun eigen hol waar het een donkere en koude tijd zou worden. Alledrie vervielen zij in een winterslaap die alleen maar onrustige dromen bracht en het verlangen naar een nieuwe lente bleef maar groeien.

Hoewel de avonden langer werden, waren er minder die gevuld werden. Ze waren leeg en eenzaam, de avonden die ook nog langer duurden. Zo vaak als zij in de zomer optrokken, zo zelden waren ze nog bij elkaar. Het was winter en het ging niet meer. Met alledrie niet meer. De duisternis had hen in alles overvallen.

De lente kwam er aan en de vraag was of de dieren weer zouden ontwaken. Of zij het zouden redden om weer hun holen uit te komen en weer op te staan. Ze hadden weer zon nodig om te overleven. Ze zouden misschien weer dingen vinden om hun hoofden mee te vullen, zodat zij die weer konden gebruiken om de avonden en de nachten te vullen.

De dieren misten elkaar, zoveel was zeker. Nu was de vraag of zij elkaar weer zouden vinden. De tijd moest het leren, dezelfde tijd die een nieuwe lente zou brengen.

Advertenties

One response to “Van de leeuwin, de kater en de antilope (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: