Vrouwenkoffers

Waarom doen mensen dat? Vooral vrouwen hebben er een handje van overigens, maar dat is te verklaren. Ze hebben doorgaans (ik moet hier nuanceren, anders krijg ik de Kleine Meid op mijn dak) minder kracht en om de een of andere reden hebben ze toch altijd meer nodig dan mannen. Ja, dan krijg je vanzelf grotere koffers die je zelf niet kan tillen.

Ik ben een reiziger en heb altijd geleerd dat je niet te veel moet meenemen. Bezuinigen op alles: kleding, uitrusting, dingen ‘die wel van pas kunnen komen’, dingen ‘die wel handig zijn’ en nog meer goedbedoelde troep. Ik reis dan ook een weekend lang met enkel een schoudertas, of ik nou naar Amsterdam, Groningen of Oostenrijk ga. Ik heb niet veel nodig en heb de mazzel dat ik vaak ook spullen vergeet.

Ik zie het vrouwen vooral doen: koffers meezeulen die soms nog groter zijn dan zijzelf en vooral ook zwaarder. In ieder geval te groot om te tillen voor de eigenaar en dat vind ik raar. Ik neem aan dat je als vrouw van deze tijd toch niet afhankelijk wil zijn van anderen (vaak mannen) die voor jou je koffer moeten gaan sjouwen, in een trein of bagagerek tillen of iets dergelijks? Dat wil je toch zelf kunnen?

En het zijn niet alleen de volgroeide bakvissen die die neiging hebben en ook niet alleen Nederlandse vrouwen. Ik zie vrouwen uit alle landen en van alle leeftijden dit doen. Zeulen met koffers die ze dus niet zelf kunnen tillen. Ja, ik weet het niet hoor, maar dan ben je toch niet slim bezig? Blijkbaar is het een universele domheid die ergens in de vrouwelijke genen schuilt. Waar in de evolutie is het toch misgegaan?

Nee, ik ga mij dan niet afvragen wat die vrouwen allemaal meezeulen, ik heb namelijk een vermoeden. Schoenen en een setje kleding voor elk dagdeel en dat in drievoud, want je weet immers maar nooit! Hetzelfde geldt uiteraard voor de entourage qua make-up en andere accessoires waar Mevrouw 2012 nou eenmaal niet zonder kan. Dat is geen waardeoordeel lezeres, dat is volgens mij een keihard feit.

Prima natuurlijk, maar a) is het nodig en b) is het slim? Vrouwen die de wereld hebben gezien weten inmiddels beter: met één paar goeie schoenen en één paar slippers kom je de wereld ook wel rond. Ja, zalig als je thuis weer je 32 paar hakjes en stepjes en ditjes en datjes hebt, maar reizen is nou eenmaal afzien, anders heeft het ook geen zin. Ik kan mij er wel wat bij voorstellen, maar handig is het niet.

Dan sta je daar met die koffer op het perron en dan krijg je hem de trein niet in. Volgens mij is dat ook de reden waarom we in Nederland zoveel vertragingen op het spoor hebben. Dat zijn allemaal vrouwen die hun koffer niet in de trein kunnen tillen! Slim is het allerminst van de dames en ach, wie zijn wij heren dan om zo’n dame te laten staan?

Ja, dat is de goden verzoeken natuurlijk! Je moet die dames gewoon laten staan en het laten uitzoeken. Vanzelf keren ze terug naar hun schoenenkast en zullen de helft van hun garderobe voortaan thuis laten staan. Dan krijgen ze die koffers weer in de trein en kunnen we allemaal op tijd vertrekken. Het zou zo mooi kunnen zijn, gewoon een klein stapje van de betreffende dames richting wereldvrede…

Maar nee hoor, ze blijven hun tassen maar volpakken met de meest dubieuze onzin en blijven maar grotere koffers kopen. Geen wonder dat er steeds meer vliegtuigen neerstorten: die zijn gewoon te zwaar door die vrouwenkoffers! Hoe zou het eigenlijk zijn met die mensen (mannen) die dat ruim vullen en leeghalen? Die moeten toch ook allemaal na drie jaar een hernia hebben door die dameskoffers? Wat kost dat wel niet aan uitkeringen? Volgens mij kunnen we van dat geld de eurocrisis oplossen!

En de Titanic… Die had dat best overleefd als er niet zoveel dames aan boord waren. Overigens weer opvallend dat het een van de weinige scheepsrampen is geweest waarbij meer vrouwen dan mannen hebben overleefd. Komt door die koffers natuurlijk! Die mannen waren die aan het sjouwen en dat duurde zo lang dat ze met boot en al verzopen. Zo zie je maar… Als een man zegt dat een schip onzinkbaar is, weet de vrouw het toch te laten zinken.

Heren! Het wordt tijd dat we wat aan die te zware koffers doen! Vijftig jaar emancipatie hebben we achter de rug, het wordt tijd dat eens om te zetten in daden. Laat de vrouwen zelf voor hun koffers zorgen, laat ze gewoon daar staan, zelfs al is het je eigen vrouw of vriendin en niet je schoonmoeder. Laat ze eens voelen wat niet nadenken oplevert en til die tas niet in dat bagagerek of die trap op! Verman u en laat hen voelen, LAAT VROUWEN LEREN DAT KOFFERS NIET TE ZWAAR MOGEN ZIJN!!!!

Dan zullen ze vanzelf minder inpakken, net zolang tot ze de koffer zelf kunnen tillen. Dat scheelt ons moeite, dat scheelt ons tijd, dat scheelt ons boten en vliegtuigen, da scheelt ons vertraging en zo helpen wij onze economie er weer bovenop. Heb geen meelij, ze doen het zelf, het zit in hun genen, maar wij kunnen ze dat afleren! Wees overtuigd van jezelf en wees overtuigd van hun mogelijkheid tot leren, want dat kunnen ze echt!

Dames, doe ons dit niet langer aan, maar toch vooral jezelf niet. Vrouwen hebben gevochten voor jullie zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de man. Zorg niet dat je in de situatie komt dat je als een tam hertje moet wachten tot een vent je te hulp schiet. Hou het in eigen hand! Je hoeft echt niet op alles voorbereid te zijn, ook jullie kunnen improviseren! Echt waar, ik heb het vrouwen zien doen!

Vrouwen met volle koffers… Ik ben al begonnen met ze te laten staan. Als u er een op het station van Meppel ziet staan, doet u haar de groeten van mij.

Advertenties

4 responses to “Vrouwenkoffers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: