Dispuutmeisje

Lang blond haar tooit een emotieloze blik achter een te grote zonnebril. Een slecht geacteerde bode blik kijkt om haar heen en ziet wat haar fascineert in de nieuwe grote stad. Ze moet het allemaal al meegemaakt hebben, blasé.

Over haar smalle schouders hangt een los jasje, althans, dat moet het vest van het joggingpak voorstellen. Losjes, want nonchalant, ze zal het laten zien! Haar topje is voorzichtig uitgekozen en verhult net genoeg om niet te veel te laten zien, ze blijft een net poldermeisje.

Haar broek zou je moeten zien. Kleur, spijker, linnen of legging: ze draagt het allemaal. Het kan ook een rokje zijn, maar zelfs op de laatste rokjesdagen van het jaar zal ze een net poldermeisje blijven. Over twee jaar, of misschien komende zomer al.

Zo loopt ze door de stad, zo staat ze in de tram en zit ze op haar fiets. Gespoten in de kleuren van haar nieuwe club, haar nieuwe vriendinnen, haar nieuwe wereld. Niet meer het beton en de bakstenen van Heemstede, maar gezelligheid en geborgenheid die in niets lijkt op het nest van thuis.

Haar gekleurde gympies, omdat ze zo lekker lopen, zo makkelijk zijn, maar eigenlijk omdat ze gewoon horen bij de rest van het beeld. Ze staart er naar en verbaast zich even. Ze is eigenlijk best tevreden met haar nieuwe leven als dispuutmeisje.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: