Waar was september?

Huh? Is september alweer bijna voorbij? Wake me up / When September ends galmt door het hoofd. Wat heb ik gedaan eigenlijk deze maand? Waar was iedereen? Waar was ik? Ja, overal en nergens natuurlijk, zoals gewoonlijk. Maar waar was september?

Afgezien van een paar verjaardagen van wat dierbaren heb ik weinig met september. Het is een beetje de dinsdag onder de maanden. Ik heb alleen het gevoel dat ik deze maand niet echt heb meegemaakt. Hij is als een druilerige dinsdag aan mij voorbij getrokken.

Toch heb ik juist heel veel gedaan, althans, er is geel veel gebeurd. Vergaderingen, dingen regelen voor anderen en voor mezelf, bureaucratische gevechten, een feest voor de oma organiseren, verkiezingen, nog meer vergaderingen, kroegen, gesprekken, vluchten, teleurstelling, loslaten wat losgelaten moest worden, gezeur aan m’n kop.

Een jaar geleden zat ik anders in september, het liep ook anders, gelukkig maar. Vorig jaar werd mijn kater zacht behandeld en loste uiteindelijk op. Dit jaar heb ik geen kater, maar een gevoel dat ik in een roes zit, die niet eens zo prettig is. Ik ben met duizend dingen bezig, loop in zeven sloten tegelijk en laat steken vallen die niet nodig zijn.

Het geeft een roes waarbij ik dingen zie en niet zie, waar ik het liever andersom had gezien. Gelukkig zijn er dingen die ik wel juist zie. Op de opleiding heb ik vorig jaar in deze periode steken laten vallen en nu ben ik scherper dan ooit. Het niet lukken van vorige maand is omgeslagen in het wel willen qua motivatie. Ja, er zijn ook goede dingen te melden.

Maar als je mij vraagt waar september was, dan geef ik je als antwoord dat ik het even niet weet. Ik zou naar Friesland gaan fietsen, enorm veel zin in, maar goed, ik zou dit jaar sowieso meer gaan fietsen. Mijn fiets heeft er nog nooit zo ongebruikt bij gestaan. Ik zou wat aan mijn huis gaan doen om het te koop te kunnen gaan zetten, maar wanneer had ik dat moeten doen?

Ik heb uren op mijn bank doorgebracht, uitrusten in mijn hoofd van alles wat speelt. Lichamelijk ook, want ik merk dat er dingen verkeerd gaan daar. Niks ernstigs, maar ik moest er eens wat meer voor zorgen. Ik neem er de tijd niet voor, omdat ik meer belang aan rust hecht. Ik moet ook dingen voorbereiden en dat vergt ook veel energie.

Weinig blogs, zeker als ik de 90 van vorig jaar er naast leg, maar dat is een andere trend. Weinig getwitterd en zo. Zo gaan die dingen. De maandresultaten qua energie zijn negatief. Ik heb het idee dat ik er veel minder van eb dan aan het begin van de maand. Dat is niet op alle terreinen waar, zeker op een hoop terreinen niet, maar het algehele beeld lijkt er wel op. Toch weet ik dat ik meer energie heb dan aan het begin van de maand, maar het voelt niet zo.

Waar september was? Waarschijnlijk ergens tussen augustus en oktober ergens, daar moet het ergens liggen, bedolven onder allerlei dingen die gedaan moesten worden, dingen die zijn gedaan en dingen waar ik toch zeker mooie herinneringen aan zal hebben. Alleen zal ik die herinneringen later niet in september kunnen plaatsen.

September is bijna voorbij, op naar oktober.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: