Gewoon van genieten Poes!

De tijd die ik onderga wordt steeds meer gevuld met geluksmomenten. Momenten waarop ik mij gelukkig voel, omdat dat met momenten komt en geen constante status kan zijn. In mijn optiek dan. Uiteraard komt dat door haar…

Mijn #vlieft maakt mij gelukkig, niet constant, want daar geloof ik niet in en wij zijn ook maar gewoon twee mensen die met elkaar samenleven. Daar kan dus nooit altijd geluk op volle toeren zijn, dat bestaat gewoon niet, dat constante geluk. Maar gelukkig is er wel vaak geluk.

Dat is ook misschien wat ik wil zeggen: de intensiteit van mijn geluksmomenten neemt toe. Vaker dan normaal heb ik geluksmomenten, ik merk het in mijzelf en aan mijzelf. Dat noem ik gelukkiger zijn met iemand. Zij maakt mij vaker gelukkig dan dat ik was zonder haar.

Ze maakt mij gelukkig door te zijn. Door bij mij te zijn, door met mij te willen zijn. Ik word gelukkig van haar lach, als we vrijen (voor de jeugd: dat is ouderwetse taal voor gewoon heftig seksen) en als we gewoon op de bank zitten te ouwehoeren. Ik word al gelukkig als ik weet dat ze thuis is als ik thuis kom, of het idee dat ze naast me ligt als ik wakker word.

Het is zo simpel en zij hoeft er weinig voor te doen. Ik ben het die daar gelukkig van word, maar zij is de oorzaak. De oorzaak van veel van mijn geluksmomenten van de laatste tijd, zo niet alle. Doet zij met mij, zonder daar zelf veel invloed op te hebben. Ze zegt dat ik het ook bij haar doe, maar daar snap ik dan weer weinig van. Ik? Iemand gelukkig maken? Schei toch uit…

Zij zal hetzelfde zeggen, of in ieder geval denken. Zo zijn wij toch wel aan elkaar gewaagd als het gaat om zelfbeeld en hoe anderen over ons denken, althans, hoe wij denken dat anderen over ons denken. Nou zijn we voor elkaar ook anderen, dus dat maakt het wat vaag, maar we redden ons er wel mee.

Zij maakt mijn geluksmomenten mogelijk door te zijn. Door te zijn wie en wat ze is. Ik was ook niet van plan om daar iets aan te veranderen, hoewel ik dat vast onbewust wel doe, zoals zij mij ook verandert. Dat effect hebben geluksmomenten nou eenmaal op mensen. Ik zwelg er momenteel in en geniet daar van. Zo moet liefde denk ik zijn, geluk ook. Zij doet dat met mij en misschien ik ook met haar. Niet teveel bij stilstaan, gewoon lekker van genieten Poes!

Ga ik doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: